Terry Moore

Muukalaisia paratiisissa

Terry Mooren sarjakuvasarja Muukalaisia paratiisissa kertoo kolmesta nuoresta aikuisesta. Katchoo on tuurijuoppo ja taiteilija. Kristityllä Davidillä on synkkä salaisuus. Francine tahtoo naimisiin lääkärin kanssa. Katchoon ja Francinen välinen rakkaus, joka erityisesti Katchoon puolella on syvempää kuin ystävyys, alkoi yläasteella ja liittää erilaiset naiset lujasti yhteen; rakkaus myös sitoo Davidin ja Katchoon yhteen, samoin kuin yhteinen menneisyys järjestäytyneen rikollisuuden parissa.

Antarctic Press julkaisi sarjan kolme ensimmäistä numeroa minisarjana vuonna 1993. Tämän jälkeen Moore perusti sarjan julkaisua varten oman julkaisuyhtiön, Abstract Studion. Suomeksi sarjasta on julkaistu Susta uneksin , sarjakuvaromaani, joka on koottu ensimmäisen minisarjan jälkeen julkaistuista numeroista.

Sarja oli Mooren ensimmäinen sarjakuva, joka ei ollut strippimuodossa. Moore oli jo vuosia yrittänyt myydä eri strippisarjoja sanomalehdille, mutta ilman menestystä. Muukalaisia paratiisissa sen sijaan oli independent-hitti: se voitti arvostetun Eisner-palkinnon parhaasta jatkuvasta sarjasta vuonna 1996. Sarjaa julkaistaan vieläkin.

Oma julkaisuyhtiö antaa Moorelle oikeuden luoda sarjaa omilla ehdoillaan, mikä myös näkyy jäljestä. Sarjan monipuolisuus näkyy muun muassa siitä, että jokin numero saattaa sisältää toimintaa ja väkivaltaa, toinen keskittyä yhden henkilöhahmon sisäiseen maailmaan, kolmas muodostua päiväunesta, jossa kolmikko sulautuu Xena: soturiprinsessan maailmaan, ja neljäs taas kertoa romaanista, jota kirjoittaa hahmo, josta ei aikaisemmin ole edes kuultu, mutta joka sattuu olemaan Francinen veljen entinen tyttöystävä! Samoja teemoja kaikista tarinan poukkoiluista kuitenkin löytyy, kuten se, mistä koko sarja on nimensä saanut: että ilman rakkautta ihminen on kuin muukalainen paratiisissa. Rakkaus repii, mutta ilman sitä on yksin, liian kaukana kotoa.