Viivi ja Wagner

Kuinka rakastaa sikaa?

Viivi ja Wagner on huippuhauska ja -suosittu parisuhdesarjakuva, joka ihastuttaa kaikenikäisiä.Oransseissa ruutuhousuissaan, mustassa paidassaan ja mustassa piikkitukassaan seikkaileva Viivi ihastuttaa naisellisella turhamaisuudellaan, äidillisellä tiukkuudellaan ja tilannetajua vaativalla nokkeluudellaan. Hän komentelee puoliskoaan Wagneria , shortsihousuista sikaa, lempeän rakastavasti ja pitää hömeltäjän ruodussa.Viivi ja Wagner -stripit paljastavat paljon parisuhteesta. Kieli on luontevaa, huumori harkittua ja tarkkanäköistä. Stripit arkipäiväisistä tapahtumista osuvat lukijaan ja piristävät päivää: Sika se vaan nukkuu, vaikka olisi kotitöitä.Viivillä ja Wagnerilla on monenikäisiä faneja. Vuonna 2000 Ilta-Sanomien lukijat valitsivat Wagnerin Suomen suosituimmaksi julkkikseksi. Viivi puolestaan on kasvattanut suosiotaan tyttövauvan nimenä.Ilmestyneet Viivi ja Wagner sarjakuva-albumit:

Viivi ja Wagner 1: Sikspäkki ja salmiakkia (ilmestynyt myös ruotsiksi)
Viivi ja Wagner 2: Apua, sängyssäni on sika!
Viivi ja Wagner 3: Ei banaaninkuoria paperikoriin!
Viivi ja Wagner 4: Oi, mikä karju!
Viivi ja Wagner 5: Kuumaa hiekkaa
Viivi ja Wagner 6: Viriili vesipeto
Viivi ja Wagner 7: Sohvaperunoiden kuningas
Viivi ja Wagner 8: Ranskalainen liukumäki

Albumeita on myyty reilusti yli 300 000 kappaletta.Viivi ja Wagner seikkailevat myös mm. lahjakirjoissa, kalentereissa, t-paidoissa, mukeissa, postikorteissa ja sukissa. Onpa heistä tehty myös pehmolelut ja postimerkkisarja.

Viiviä ja Wagneria piirtää Jussi ”Juba” Tuomola. Hän on saanut sarjastaan sekä Lempi- että Puupäähattu-sarjakuvapalkinnot, Åboa-kulttuuripalkinnon sekä Kordelinin säätiön palkinnon.