Carmen Gray

Carmen Grayn tarina

Helsinkiläisen rock-bändin Carmen Grayn historiankirjaan lisättiin uusi luku keväällä 2005. Yhtye solmi levysopimuksen Sony BMG:n kanssa ja valmistelee parhaillaan ensimmäistä pitkäsoittoaan.

Historia

Carmen Gray on yksi niistä bändeistä, jotka ovat ansainneet paikkansa itse tekemällä ja antamalla kaikkensa musiikkinsa eteen. Soitimme basisti Peten ja kosketinsoittaja J.J.:n kanssa jo pikkupojista asti yhdessä. Laulaja Nicklakseen tutustuin Jengi –musikaalin yhteydessä 1998, kertoo Lappe , Carmenin kitaristi/laulaja ja biisientekijä. Nicklas liittyi bändiin virallisesti vuonna 2000 ja tässä vaiheessa bändi kulki vielä nimellä Jerkem. Muutaman rumpalikokelaan jälkeen CG saavutti vihdoin viimeisen muotonsa, kun O.J. tarttui kapuloihin. Carmen Gray soitti yhden erittäin tärkeän keikan syksyllä 2004. Bändi esiintyi Indican lämmittelijänä ja yleisössä istui Pohjois-Helsingin Bändikoulun johtaja Petteri Kockljuschkin , sama mies joka oli aikoinaan Jengi –musikaalin takana. Petteri ihastui bändiin ja ryhtyi poikien manageriksi.

Keikkailua ja faneja

Musiikkimme sopii kaikille, jopa mummot hyppii keikoilla mukana, vitsailee Lappe. Hienoimmat keikat on ollut Kanneltalossa Helsingissä. Iso konserttisali, jossa ihmiset istuu tuoleissa paikoillaan. Se kun saa yleisön nousemaan paikoiltaan, on hienoa, Nicklas muistelee keikoista. Olemme soittaneet todella kauan yhdessä ja se myös näkyy lavalla. Olemme hyvä livebändi, Lappe paljastaa. Carmen Gray on varsin näyttävä bändi. Poikien komeat ulkomuodot ja polvia tutisuttava musiikki on tuonut bändille paljon faneja. Aluksi oli tärkeää, että sai kaikki omat kaverit keikalle mukaan, mutta nyt on todella kiva huomata, että jokaisella keikalla näkyy uusia kasvoja, Lappe sanoo. Nicklas kertoo, että fanikulttuurista löytyy myös haittapuolia: Fanit ovat kivoja, kunhan eivät tule liian lähelle. Se on pelottavaa jos tuntemattomat fanit luulevat voivansa hengata meidän kanssa koko ajan. Carmen käyttäytyy kuitenkin faneja kohtaan erittäin hienosti, kysymyksiin vastataan ja nimmareita annetaan.

Veijareita ja gentlemanneja

Millaisia ihmisiä Carmenin pojat ovat? Nicklas ja Lappe kuvailevat vuoronperään yhtyeensä jäseniä. O.J. on hauska veijari, pikkupojasta asti rumpuja soittanut keksii koko ajan kepposia muille, Lappe kuvaa rumpalia. Pete puolestaan on anopin unelma, kultainen, mutta jämpti jääräpää. J.J. on herrasmies, joka tuo bändiin teoreettista näkemystä. Moniosaaja. Kun pojat kuvaavat toisiaan, syntyy hetken hiljaisuus. Nicklas puhuu Lapesta kauniisti: Ihanan lämmin ja luova ihminen, bändin leaderi, joka osaa pitää langat käsissään. Lappe puolestaan kutsuu Nicklasta haavoittuvaksi ja herkäksi kulkuriksi, joka valaisee koko huoneen saapuessaan paikalle.