Kamara

Heviä Hankasalmelta

Suomenkielistä heviä soittava Kamara on perustettu vuonna 2000. Hankasalmella treenaava viisihenkinen retkue kertoo bändinsä tarinan. -Yhtye perustettiin alunperin kitaristi/laulaja Juha Minkkisen sekä kitaristi Tuomas Janhusen toimesta. Alussa veivattiin cover -kappaleita, jonka jälkeen pian huomattiin että osataan tehdä omaakin materiaalia, kertovat Kamarasta Juha ja rumpali-taustalaulaja Jaakko Silvast. Bändi alkoi tehdä omaa materiaalia ja yhtye saavutti nykyisen muotonsa. Muut jäsenet ovat Henri Lehmonen bassossa ja Jaakko Minkkinen kitarassa.

Levy-yhtiö kiinnostui

Kamaran toinen demo sai Firebox Recordsin kiinnostumaan bändistä. Demo julkaistiin uudelleen keväällä 2004 mini-cd:nä nimellä Tämäkin vielä. Demon jälkeisenä kesänä Kamara keikkaili ahkerasti, festareista mainittakoon Nummirock ja Jörisrock. -Viime syksynä aloitimme uuden materiaalin tekemisen ja demoamisen. Debyyttipitkäsoitto, Synti, Tuomio, Katumus , nauhoitettiin purkkiin viime keväänä ja julkaistiin 24.8., pojat kertovat. Pitkäsoiton ja muiden julkaisujen ansiosta bändi saa keikkailla kohtuullisen paljon. -Viimeisen vuoden ajan keikkamyyntiä on vauhdittanut bändin omasta piiristä löytynyt aktiivinen keikkamyyjä.

Keikkaelämää

-Bändin sisällä yhteishenki on hyvä ja sen takia meininki keikkareissuilla on mainio, sellaista arjen nollaamista. Keikkareissut tehdään yleensä omilla henkilöautoilla tai muilta enemmän tai vähemmän pakolla ruinatuilla kulkupeleillä. Eli poski poskea vasten ajellaan tiiviin tunnelman vallitessa ympäri Suomea, pojat paljastavat. Kamaran miehistö haaveilee keikkabussista, mutta tiedostaa asian olevan vielä tässä vaiheessa melko mahdotonta. -Keikoilla meininki on aina hikinen ja kostea, mutta antoisa ja mukava. Jokainen meistä vaan tykkää tuosta soittamisesta niin maan perkiisti! Tulevaisuudelta Kamara toivoo kunnon metallibändin tavoin: Keikkoja, hyviä biisejä, viinaa, naisia, moottoripyöriä ja ennenkaikkea hauskaa örveltämistä metallimusiikin parissa.