The Rasmus

The Rasmus valloittaa maailman

”HIM:in ja Nightwishin ohella yksi Suomen tunnetuimmista bändeistä maailmalla.” Tämä lause yhdistetään aina The Rasmukseen. The Rasmus, joka ennen ulkomaille lähtöä oli pelkkä Rasmus, on kotoisin Pohjois-Helsingistä. Bändin perustamisen aikoihin jäsenet olivat 16-vuotiaita nuoria miehiä, jotka lähtivät kesken koulun musiikin vietäväksi. Ja se on kannattanut.

Lauri , Eero , Pauli ja Aki muodostavat villin nelikon, joka on jaksanut puurtaa jo yli kymmenen vuoden ajan. Bändin jäsenistä laulaja Lauri, basisti Eero ja kitaristi Pauli ovat alkuperäisjäseniä. Aki tuli Jannen tilalle rumpuihin 1999, juuri ennen Rasmuksen maailmanvalloituksen alkua.

Levyt

The Rasmus julkaisi ensimmäisen albuminsa jo vuonna 1996. Peep –levyltä löytyy muun muassa Rasmuksen funkkaava cover-versio Ghostbusters –biisistä. Seuraavana vuonna ilmestyi jo kakkosalbumi, Playboys , jonka nimikkobiisi on etenkin suosittu. Rasmuksella oli tiivis tahti ja jälleen seuraavana vuonna ilmestyi levy, Hell of a Tester. Levyltä löytyy muun muassa kappale Liquid , joka oli Rasmuksen siihen asti ehkä isoin hitti.

2001 Rasmus julkaisi Into –albumin, levyltä mainittakoon biisit F-F-F-Falling ja Chill. Into oli vasta alkusoittoa Rasmuksen menestykselle, sillä 2003 ilmestyi albumi nimeltä Dead Letters , jolta julkaistiin yhteensä viisi singleä. Kaikki menestysvalintoja: In the Shadows, In my Life, First Day of my Life, Funeral Song ja ' viimeisenä Quilty.

2005 syksyllä The Rasmus julkaisi edellisen albumin menestyksen tuomien paineiden siivittämänä yhtyeen 6. pitkäsoiton, Hide from the Sunin. Albumilta on nostettu tähän mennessä suosituimmaksi kappaleeksi No Fear.