Hatetrend

Hatetrendin tarina

  • Markus Mutta - Laulu
  • Jukka Reinikainen - Rummut Mikko Vuori - Kitara
  • Jaakko Suomalainen - Kitara
  • Tomi Mäkelä - Basso

Alku aina hankalaa

Bändi perustettiin jo alkuvuodesta 2002, kun eräs kitaristi (Ahola) vastasi minun nettiin jättämääni ilmoitukseen, hänen kanssa tavattiin päätettiin perustaa bändi, kertoo laulaja Markus. Hatetrend löysi myös rumpalin, mutta yhteistä säveltä oli vaikea löytää ja bänditouhut laitettiin jäähylle. - Syksyllä 2003 Ahola jälleen kerran vastasi minun jättämääni netti-ilmoitukseen ja päätettiin kokeilla vielä kerran. Alussa kävi muutamia kitaristeja ja rumpaleita mutta ketään sopivaa ei löydetty. Keväällä 2004 liittyi bändiin kitaristi (Niininen) ja basisti (Tallbacka) ja hieman myöhemmin myös rumpali, Markus jatkaa. Tällä kokoonpanolla metallibändi julkaisi yhden biisin demon huhtikuussa 2004. Mutta ei mennyt kauan kun kokoonpano meni uudelleen remonttiin.

Yhteinen sävel

Demon jälkeen vaihtuivat rumpali ja basisti ja oli aika saada uudet miehet kehiin. Rumpuihin asteli Koskinen ja basson varteen Koljonen. Markus luettelee Hatetrendin tällä kokoonpanolla tehdyt demot: - Joulukuussa 2004 ilmestyi seitsemän kappaletta sisältänyt Lost Faith Inc. ja huhtikuussa 2005 kolme kappaletta sisältänyt My Own Private Hell. - Hommat alkoivat pikku hiljaa rullaamaan ja pääsimme huhtikuussa 2005 soittamaan Helsingin Gloriaan Kuritushuone -festareille muun muassa Godsplaguen ja Kiukaan kanssa. Keikan jälkeen rumpali (Koskinen) ilmoitti, että hänellä ei enää ole aikaa yhtyeelle.. Keikkatarjouksia sateli, mutta emme löytäneet ketään soittamaan rumpuja ja bändin yhteishenki alkoi hieman rakoilla. Päätin ottaa kovan riskin ja uusia koko kokoonpanon eli ilmoitin muille, että olisi varmaan kaikille parempi jos jatkaisin bändissä ja etsisin uudet ukot tilalle, Markus kertoo. Aikaa kului noin reilu kuukausi ja Markus löysi taas ilmoituksen kautta neljä muusikkoa Helsingistä. - Treenasimme uusia biisejä uusien äijien kanssa. Kokoonpano oli rummuissa Reinikainen , basson varressa Mäkelä ja kitaristit Turunen ja Suomalainen. Näiden kavereiden kanssa hommat alkoivat sujua todella nopeasti ja hyvin, varmasti sen vuoksi koska he olivat yhdessä soittaneet jo jonkin aikaa.

Bändi kasassa

Hatetrend teki vielä yhden miehistön vaihdoksen, kitaristi Turunen ilmoitti bändille lähdöstään ennen ensimmäistä keikkaa. Hänen tilalleen tuli lokakuussa 2005 Mikko Vuori. Bändi julkaisee tammikuussa 2006 omakustanteisen levyn Chapter 1. Abandoned. Hatetrendin tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu julkaista keväällä 2006 Chapter 2. Behind Evil.