Children Of Bodom

Omintakeista hevimetallia

Children Of Bodom perustettiin alun perin vuonna 1993 nimellä ”Inearthed”. Children Of Bodomin musiikissa on selkeitä vaikutteita 80-luvun heavystä (Judas Priest, Wasp), powermetallista (Halloween) ja sellaisista bändeistä kuin Stone ja Sentenced. Klassisen musiikin vaikutteita on myös löydetty Children Of Bodomin musiikista. Yhtyeeseen kuluvat Aleksi Laiho (vokalisti), Alexander Kuoppala (kitara), Henkka T.Seppälä (basso), Janne Viljami Wirman (koskettimet) ja Jaska Raatikainen (Rummut).

Bändin nimi viittaa Espoossa tapahtuneisiin murhiin 1960-luvulla. Bodom-järven murhista levisi useita urbaaneja tarinoita ja niiden kautta myös ”Children Of Bodom” sai nimensä.

Ensimmäinen levy Something Wild julkaistiin 1997 loppuvuodesta ja yhtye sai heti runsaasti huomiota. Varsinkin metallipiireissä bändiä pidettiin erittäin lupaavana. Levyt Hatebreeder 1999 ja Follow The Reaper 2000 levittivät bändin suosiota niin suomessa kuin ulkomaillakin. Tässä välissä oli kuitenkin julkaistu myös livelevy Tokyo Warheads: Live In Japan. Bändin suosio oli edelleen kasvussa ja vuonna 2000 julkaistu sinkku Hate Me oli mennyt suoraan Suomen sinkkulistan ykköseksi.

Levy Hate Crew Deathroll ilmestyi 2003 ja uusin levy Are You Death Yet vuonna 2005. Children Of Bodomin viimeiseltä levyltä odotettiin paljon. Hate Crew Deathroll oli ollut erilainen bändin vanhaan tuotantoon nähden ja soundia oli yksinkertaistettu huomattavasti. Are You Dead Yet? Otti vielä yhden askeleen kauemmaksi vanhasta Bodomista.