HIM

HIM rikkoo ennätyksiä

Jo kymmenen vuotta kasassa ollut yhtye on ylittänyt varmasti kaikkien odotukset. Viimeisimpänä HIM nousi jenkkien albumilistalla uusimman levynsä Dark Lightin siivittämänä suoraan sijalle 18. Se on korkein sijoitus mihin yksikään suomalaisbändi on koskaan yltänyt.

HIM-yhtyeen keulakuva on karismaattinen laulaja Ville Valo. Muut jäsenet ovat kitaristi Linde , basisti Migé Amour , kosketinsoittaja Emerson Burton ja rumpali Gas Lipstick. Valo on muodostanut yhdessä yhtyeensä kanssa musiikilleen aivan uuden käsitteen: love metal. HIMin musiikki on raskasta, mutta lempeää rokkia, aivan kuin love metal -nimitys kuvaakin.

Menestyksen alkuhetket

HIMin ensimmäinen single ja samalla suuri hitti oli Chris Isaakin Wicked Game -kappaleesta tehty rokkaava cover. Greatest Lovesongs Vol. 666 oli HIMin ensimmäinen albumi ja menestys oli taattu. Ensimmäinen levy myi hetkessä kultaa ja myös ulkomailla alettiin kiinnostua bändistä. Saksalaiset pitivät HIMistä niin paljon, että Saksanmaalla kuvattiin oma versio Wicked Gamesta.

Jo useamman musiikkivideon HIMille on ohjannut suomalaisille ehkä parhaiten Jackass–ohjelmasta tuttu Bam Margera. Hän on myös edistänyt HIMin vientiä maailmalle käyttämällä yhtyeen musiikkia omissa televisio-ohjelmissaan.

Pikkutietoja HIMistä

  • HIM tarkoittaa His Infernal Majesty
  • Yhtyeen logo on heartagram, sydämen ja pentagrammin muodostelma. joka kuvaa kuolemaa ja rakkautta
  • Ville Valon isä omistaa aikuisviihdekaupan Helsingissä
  • HIM on julkaissut seitsemän albumia
  • HIMistä on julkaistu kirja Synnin viemää, jossa paljastetaan bändin salaisuuksia ja hurjia tekoja