Millä ohjelmalla aloittelijan kannattaa aloittaa?

Omien kotisivujen ideana on jonkin tiedon välittäminen ulkomaailmalle tai esimerkiksi ystäväpiirille. Tämä edellä mainittu tieto voi olla esimerkiksi sähköinen käyntikortti, golfseuran infosivut tai mitä tahansa. Pääasia on, että sivuilla on jotain tärkeää sisältöä. Jos sivuille ei keksi millään mitään sisältöä, ei välttämättä kannata ruveta kotisivujen luontiprojektiin ollenkaan.

Ensikertalaiselle, joka ei tiedä HTML-koodauksesta paljoakaan, voisi Microsoft Word olla oikea työkalu. Wordilla voi luoda nettisivut yhtä helposti kuin normaalinkin asiakirjan. Talletettaessa valitaan vain ”Web-sivu” -muoto. Näin ollen sivuja voidaan lukea nettiselaimella.

Jos tuntee olevansa vähän enemmän tietäväisempi nettisivujen teosta, voi Microsoft FrontPage -ohjelma olla sopiva ohjelma sivujen luontiin. Siinä pystyy tekemään hieman kehittyneempiä asioita nettisivuille, koska FrontPage on nettisivujen tekoon suunniteltu ohjelma.

Jos käyttäjältä löytyy HTML-koodaustaitoa sekä tuntee FrontPagen liian yksinkertaiseksi, voi liittyä ”asiantuntijoiden remmiin” ja käyttää nettisivujen teossa vaikka muistiota (notepad), jota käyttäessä ei ainakaan ohjelman rajat tule vastaan.