Mitä kaikkea pahaa netistä löytyykään?

Nykypäivinä on ollut paljon puhetta Internetin erilaisista vaaroista ja uhista. Mitä nämä sitten käytännössä tarkoittavat? Sitä eivät valitettavasti hyvin monet tiedä. Tarkoituksenani on nyt valaista tietämätöntä kansaa, kertomalla lyhyesti sen, mitä kaikkea Internet voi pahimmillaan tarjota.

Internetissä on miljoonia sivustoja, jotka levittävät pornograafista materiaalia. On olemassa ilmaisia ja maksullisia sivustoja. Sivut, joissa on maksullinen sisäänpääsy, eivät kuitenkaan pidättele tiedonhakuhenkistä surffailijaa, koska tämä löytää joltain toiselta sivulta listan koodeja maksullisille sivuille. Myös lapset surffatessaan saattavat vahingossa eksyä aikuissivustoille. Uutisryhmiäkään ei voi enää lukea törmäämättä vastaaviin törkeyksiin.

Internetistä löytyy kaikkea, mitä vain haluaa etsiä.. Löytyy kotitekoisen pommin rakennusohjeita, kiljun teko-ohjeita, ihmisten henkilökohtaisia tietoja, hakkerointiohjelmia, viruksia, eläinrääkkäyskuvia.. Enää ei tarvitse edes huolehtia omasta VISA-laskustaan, koska ostokset voi tehdä jonkin toisen laskuun. Netistä löytyy henkilötietoja VISA-korttinumeroineen..

Entäs anonyymipalvelut? Kun sähköpostiin tupsahtaa feikkikirje opettajalta tai kaverilta, moni saattaa jopa ottaa mailin todesta. Kyseessä on melko varmasti kuitenkin jokin pelleilevä henkilö, joka on käyttänyt jotain lukuisista anonyymisti maileja lähettävistä ohjelmista. Näiden palvelujen käyttö on todella helppoa, ja niiden avulla voi peittää omat jälkensä surffatessaan Internetin pirullisilla sivuilla.

Valitettavaa on, että Internetin sisältöä ei voida kunnolla valvoa. Ilmaiset kotisuvutilaa tarjoavat palvelut mahdollistavat jos jonkinnäköisen materiaalin levittämisen omilla sivuillaan. Kun accounttikin on luotu kirjaston koneelta ja vielä väärillä henkilötiedoilla, on kiinnijäämisen riski aika pieni..

Täytyy kuitenkin muistaa, että Internet tarjoaa myös paljon hyvää. Omenakorissa on vain seassa muutama pilaantunut omena. Jos pilaantuneita ei voida heittää korista pois, on niiden annettava olla siellä ja poimittava tästä lähtien vain kunnollisia omenoita ja varoitettava muita koskemasta pilaantuneisiin yksilöihin..