Kuinka oppimaan voi oppia?

Oletko aloittamassa opiskelun? Paneudu hetkeksi opiskelutapoihin. Voit hyödyntää opiskeluaikasi tehokkaammin tiedostamalla oman tapasi oppia ja hyödyntämällä tietoa käytännössä, jokaisena opiskelupäivänä.Kun tiedät tapasi oppia ja osaat opiskella, saat enemmän aikaan ja opiskelu tuntuu mielekkäämmältä. Silloin vapaa-aikaasi ei tuhraannu turhaan ulkoa oppimiseen ja asioiden tankkaamiseen.

Mieti miten asiat jäävät parhaiten mieleesi. Muistatko hyvin lehtiartikkelit vai artikkelin vieressä olleet kuvat? Muistatko tv-ohjelmien asiasisällön vai juontajien kertomat tarinat? Opitko paremmin kirjasta lukemalla vai kuuntelemalla opettajan esimerkkitarinaa? Melkein kaikki tieto, joka sinun tulisi oppia, voidaan muotoilla ulkoasuun, joka sinun on helpoin omaksua. Tutustu oppilaanohjauskirjoihin. Niistä saat hyödyllistä tietoa siitä, miten voit kehittää omaa oppimistasi.

Oppiminen ei ole vaikeaa, kun on innostunut opiskelemastaan aiheesta, mutta melkein kaikille aloille kuuluu opintoja jotka eivät kiinnosta niin paljon, että oppiminen olisi nautintoa. Noita tylsiä aiheita kannattaa opetella oppimaan.

Aivan kuten töissä, myös opiskellessa aivot nauttivat haasteista. Tee opiskellessasi parhaasi, älä vain sitä, mikä opintojen kannalta vaaditaan. Ethän ole opiskelemassa opettajia tai arvosanoja varten, vaan itseäsi varten. Käytä hyödyksesi aika jonka opiskelet, ja tietotaito joka opettajillasi on sinulle jakaa.