Vastaako työ toiveitasi?

Oletko työssä johon halusit, vai karkasiko unelmasi arjen kiireeseen? Entä jos voisit löytää unelma-ammatin siitä työstä jota teet? Paras tapa saada työ mielekkääksi on asettaa oikean kokoisia tavoitteita työlleen.Aseta tavoitteita; suuria, jotka toteutuvat vasta vuoden tai vuosien kuluessa ja pieniä, viikoittaisia tai päivittäisiä tavoitteita. Ilman tavoitteita työ on usein pelkkää puurtamista.

Sille, minkälaisia tavoitteita voit asettaa, ei ole rajoituksia. Jos työ ei kiinnosta, laita tavoitteeksi työpaikan tai jopa alan vaihto. Jos työsi tuntuu tylsältä, mutta pidät työpaikan hengestä, miksi et tutkisi mitä mahdollisuuksia nykyinen työsi tarjoaa? Onko työpaikallasi joku toinen työ, joka vaikuttaa mielenkiintoisemmalta, voisitko kokeilla sitä? Voisitko kouluttautua ja edetä urallasi?

Kouluttautumisen myötä ihmisen työmotivaatio paranee. Et tarvitse kouluttautumiseen opettajia tai oppikirjoja, vaan riittää kun sanot itsellesi, että tahdot oppia uutta alasta, jolla työskentelet. Käytä hyväksesi kirjaston palveluita, internetiä ja ystäviä.

Tuntuuko työsi raskaalta? Voisitko jakaa tehtäviäsi? Ehkä joku työpaikallasi kaipaa lisää haasteita. Keskustele työnantajasi kanssa ja kerro, miltä sinusta tuntuu. Kysy, olisiko hänellä ideoita miten työn rasittavuutta voitaisiin vähentää.