Kuinka siirtyä uralla eteenpäin?

Onko työsi käynyt tylsäksi? Oletko työskennellyt kauan samassa toimessa, samassa tehtävässä? Olisiko aika kouluttautua eteenpäin tai etsiä uusia mahdollisuuksia työstä jota teet? Käänny työnantajasi puoleen, kerro toiveesi päästä eteenpäin urallasi ja kysy mitä hänellä olisi sinulle tarjota.

Jos nykyisen työpaikkasi olosuhteet eivät ole otolliset etenemiselle, etsi saman alan yrityksiä, ja tutki olisiko jollain toisella yrityksellä mahdollisuus tarjota sinulle kiinnostava etenemismahdollisuus.

Usein töissä etenemiseen ei tarvita vuosien kouluttautumista, vaan vilpitöntä kiinnostusta niitä tehtäviä kohtaan, joita tahtoo tehdä. Työnantaja joka näkee innostuksesi, tukee sinua urallasi eteenpäin, koska viimekädessä hyötyjä on työnantaja itse. Jos hän joutuisi palkkaamaan tehtävään pätevämmän ulkopuolisen henkilön, tämä ei välttämättä tuntisi työnkuvaa kuten sinä kokemuksesi kautta tunnet.

Jos työssä eteneminen vaatii lisäkouluttautumista, mene työnantajan luo ja kerro mitä haluat. Työnantajalla on myös mahdollisuus erilaisiin tukitoimiin sinun kouluttamiseksesi. Opiskelu parantaa työmotivaatiotasi ja auttaa sinua kehittämään tekemääsi työtä eteenpäin. Näin sekä työntekijä että työnantaja hyötyvät koulutuksesta.

Ole tarkkana siinä mihin lupaudut. Opettele sanomaan ei turhille töille, mutta tartu rohkeasti tehtäviin, jotka ovat osaamisesi äärirajoilla, mutta joista kuitenkin tiedät selviytyväsi. Nuo työt ovat niitä, jotka tehtyäsi tunnet ansaittua ylpeyttä osaamisestasi.

Kun etenet urallasi, saat ehkä lisää palkkaa, työsi tulee mielenkiintoisemmaksi ja koko työ tuntuu hauskemmalta ja haastavammalta.