Jouluinen leivonnaiskranssi

Miten kranssi valmistetaan?

Tarvikkeet

  • valmis kranssipohja esim. pajua
  • noin 1,5 metriä joulun sävyistä silkkinauhaa
  • taikataikinaa
  • kananmunaa, raesokeria ja unikonsiemeniä tms.
  • noin 10 cm ohutta rautalankaa
  • pika- tai kuumaliimaa
  • askartelulakkaa

Työvaiheet

Leivo taikataikina ohjeen mukaan. Muotoile taikinasta pieniä (nukelle sopivan kokoisia) pullia, pullapitkoja, voisarvia, pipareita ja muita leivonnaisia. Voitele leivonnaiset kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria ja unikonsiemeniä. Paista leivonnaiset ohjeen mukaan. Jos tahdot, voit lakata valmiit, jäähtyneet leivonnaiset askartelulakalla. Kiedo silkkinauha kranssipohjan ympärille, ja tee kranssin yläreunaan näyttävä rusetti. Tee rautalangasta rusetin kohdalle kranssin takapuolelle pieni ripustuslenkki. Sommittele ja liimaa valmiit leivonnaiset kranssin etupuolelle. Koristeeksi sopivat hyvin myös muutaman senttimetrin mittaiset kanelitangon palaset. Kranssi sopii ripustettavaksi vaikkapa keittiön oveen joulumieltä luomaan!