Joulukinkku

Joulukinkku pienelle joukolle

  • n. 4 kg:n juhlakinkku
  • 6 rkl sinappia
  • ½ dl korppujauhoja
  • 2 rkl kokonaista neilikkaa

Ota kinkku huoneenlämpöön päivää ennen paistamista. Laita kinkun paksuimpaan kohtaan paistomittari. Laita kinkku 250 asteisen uunin ritilälle ja aseta alle uunipannu, jossa on vettä. Laske uunin lämpötila 15 minuutin kuluttua 100 asteeseen. Kypsennä kinkkua kunnes sen sisälämpötila on 75 °C. Paistoaika on n. reilu tunti kiloa kohti. Poista jäähtyneen kinkun verkko ja kamarapinta. Voitele kinkku sinapilla ja ripottele päälle korppujauhoja. Kuorruta kinkku nopeasti 220 asteisessa uunissa ja koristele lopuksi kokonaisilla neilikoilla kauniiksi.