Kreppipaperiköynnös

Miten teet kreppipaperiköynnöksen?

Eri murrealueilla tälle yksinkertaiselle, mutta kauniille koristeelle on eri nimityksiä, mm. pössinjuoksu, hiiren kulkutie.

Tarvikkeet

  • Kreppipaperia, kahta väriä
  • Teippiä
  • Sakset

Työvaiheet

Ostettaessa kreppipaperi on pakattu ”rullalle”. Älä avaa turhaa rullan ympärillä olevaa paperia, vaan leikkaa rullan päästä noin 4 cm levyisiä kaistaleita. Yhteen köynnökseen niitä tarvitaan 5 kpl. Leikattu kapea paperisuikale kannattaa venytellä värovasti täyteen mittaansa ennen punoksen tekoa. Ota pala teippiä ja aseta kahden venytellyn suikaleen päät päällekkäin niin että ne muodostavat ns. L- kirjaimen muotoisen kulman.

Kääntele vuorotellen suikaleita päällekkäin. Näin syntyy kaunista punosta. Kaksivärisenä punoksesta tulee näyttävämmän näköinen. Sen voi ripustaa esim. kattoon tai ovenpieliä kiertämään. Helpompi tapa tehdä köynnös on kierittää kahta eriväristä kreppipaperia toisiinsa.

Köynnökseen voi sumuttaa kevyesti tekolunta tai kimalletta. Jos haluat säilyttää koristeen seuraavaan jouluun, älä käytä sumutteita; köynnöksestä tulee helposti nuhruisen näköinen säilytyksen aikana.