Mitä kuuluu tarjoilijan tehtäviin?

Tarjoilijan koulutukseen sisältyy tietoa asiakaspalvrelusta ja myyntityöstä yhtä lailla kuin ruoka-aineista ja niiden ominaisuuksista. Tarjoilija tuntee ruoanvalmistuksen perusteet ja näin ollen osaa palvella asiakasta monipuolisesti ja ammattitaidolla. Hän hallitsee vieraita kieliä ja on asiakaspalveluhenkinen ja reipas persoona. Hän tuntee ravintolan toimintatavat ja hallitsee kassat, tarvittaessa anniskelun ja baarimestarin työt sekä pienet tehtävät keittiössä. Hän tuntee ravintolamaailman ja osaa toimia ja myydä tuloshakuisesti ja asiakasta palvellen.

Tarjoilijan tulee olla sosiaalinen, reipas ja myyntihenkinen persoona. Hänen tulee pystyä toimimaan kiireessä ja säilyttämään silti positiivinen asenne ja keskittymiskyky. Tarjoilijan tulee pystyä kommunikoimaan asiakkaiden kanssa mielellään useammilla kielillä ja vaikeuksien ilmetessä kohdata ne ja keksiä nopeasti ratkaisuja. Hänen tulee malttaa mielensä ja osata ottaa vastaan myös palautetta palvelusta tai ruoasta.