Kastike viimeistelee ruoan

Kastike kruunaa ruoan. Sen on tarkoitus täydentää ja korostaa ruoan omaa makua, sekä viimeistellä ruoan ulkonäkö. Oikein valmistettu kastike on notkeaa ja tasaista ja ulkonäöltäänkin houkuttelevan näköistä. Siinä ei saa olla jauhoista tai muusta suurustusaineesta jääneitä paakkuja. Kastiketta valmistetaan puolesta desistä yhteen desiin henkilöä kohti. Kastikkeet jaetaan kahteen ryhmään, lämpimiin ja kylmiin.

Lämpimiin ruokakastikkeisiin kuuluvat kaikki vaaleat kasvis-, kana-, kala- ja lihaliemestä valmistetut kastikkeet, ruskea kastike erilaisine maustevaihtoehtoineen sekä kaikki maitopohjaiset kastikkeet.

Kylmät kastikkeet ovat majoneesi-, öljy-, tai kermaviileihin valmistettuja. Myös salaatinkastikkeet sekä maustevoit kuuluvat kylmiin kastikkeisiin.