Millainen on pikkuantennimonni?

Pikkuantennimonni on muiden monnilajien tapaan kotoisin Etelä- Amerikasta, Amazonasista, lisäksi tätä lajiketta esiintyy Orinoco-joen alueella.

Pikkuantennimonni on petokala ja se ei sovi samaan akvaarioon itseään pienempien tai heikompien lajien kanssa, sillä se yleensä syö ne. Seura-akvaarion, jossa on antennimonni, lajit on valittava tarkasti. Yleensä antennimonni ei ahdistele muita kaloja, mutta jotkut kalat saattavat hermostua sen jatkuvasta vilkkaasta uinnista.

Pikkuantennimonni ei viihdy yksin; vähimmäis parvikoko on 5 yksilöä.

Pikkuantennimonnin elinikä on noin 6-8 vuotta. Aikuinen pikkuantenni on pituudeltaan noin 15 cm.

Pikkuantennimonnin akvaario

Akvaarion olisi hyvä olla pitkänmallinen ja pohjan lähelle tulee jättää runsaasti uimatilaa. Pieni parvi tarvitsee vähintään 250 litran akvaarion. Lämpötila +22-26 astetta ja ph 6-7. Keskikova yai pehmeä vesi.

Ruokinta

Luonnonvaraiset monnit syövät enimmäkseen toukkia ja hyönteisiä ja pikkukaloja. Akvaariossa elävälle pikkuantennimonnille annetaan pakastettuja tai eläviä pieneliöitä, pellettejä ja hiutaleita.

Lisääntyminen

Sukupuolia ei voida erottaa. Akvaariossa pikkuantennimonnit eivät nykyisten tietojen mukaan lisäänny. Myynnissä olevat pikkuantennimonnit ovat peräisin luonnonvesistä.