Nahkealehtistä kasvillisuutta esiintyy Välimerellä

Nahkealehtisellä kasvillisuusvyöhykkeellä on leudot talvet, jolloin sataa paljon sekä erittäin kuivat kesät. Näitä alueita on paljon Välimeren ympäristössä ja alueella vallitsevaa ilmastoa kutsutaankin Välimeren ilmastoksi, myös sen ulkopuolella. Nahkealehtistä kasvillisuutta esiintyy Välimeren lisäksi myös Kaliforniassa, Länsi-Australiassa, Chilessä ja Etelä-Afrikassa.

Nahkealehtisen kasvillisuusvyöhykkeen maaperä on ohut ja vähätuottoinen. Luonnontulipaloja esiintyy useasti tässä ympäristössä, erityisesti myöhäiskesäisin ja syksyisin.

Nahkealehtisen kasvillisuusvyöhykkeen kasvillisuus on hyvin samantapainen joka puolella maailmaa, tosin yksittäiset lajit saattavat olla hyvinkin erilaisia. Alueella hallitsee yleensä tiheä ikivihreä pensaikko, mutta siellä voi kasvaa myös kuivuuden kestäviä mäntyjä ja pensasmaisia tammipuita. Sateisten talvien aikana ympäristö voi olla vehmas ja vihreä, mutta kasvit ovat usein horrostilassa kuumina ja kuivina kesäkausina. Pensailla ja puilla on tyyppillisesti pienet, kovat ja nahkamaiset lehdet, jotka ehkäisevät vedenhukkaa. Monet kasvit ovat myös sopeutuneet metsä- ja pensaspaloihin ja kasvavat parhaiten palon jälkeisinä kuukausina.Nahkealehtisellä kasvillisuusvyöhykkeellä tyypillisiä eläimiä ovat muulit, monet jyrsijät, liskot ja monet lintulajit.