Teiniäidin kompromisseja

Teiniäidin kompromisseja

Kun nuori tyttö huomaa olevansa raskaana, hän joutuu monien valintojen eteen. On hyvin todennäköistä, että hän jotuuu tekemään paljonkin erilaisia myönnytyksiä ja kompromsiseja päättäessään synnyttää lapsen. Teiniäidin rooli vaatii siis hyvin paljon pohjustusta.

Nopeita valintoja nuoren tytön elämässä

Nuoren, raskaana olevan teinitytön, on tehtävä ratkaisu varsin pian. Se, hankkiiko hän lapsen vai meneekö hän mahdollisesti abortoitavaksi, on usein hyvin suuri päätös nuoren elämässä. Hänen on tehtävä tuo päätös usein aivan yksin, vaikkakin hänen omien vanhempiensa, mahdollisen isätulokkaan ja ystävienkin tuki ja mielipide saattavat olla nuorelle korvaamattoman tärkeitä.

Kun nuori aikuisuuden kynnyksellä maailmaa tarkasteleva tyttö päättää antaa lapsen tulla elämäänsä, hän joutunee varsin usein hyllyttämään omat opintonsa – ainakin hetkellisesti – hän joutunee katselemaan sivullisena toisten menoa eri ammatteihin ja urille. Hänen maailmaansa piirtyvät varsin toisenlaiset maisemat kuin muilla ikätovereilla. Teiniäiti joutuu unohtamaan ehkä haaveensa maailmanympärimatkalle lähtemisestä – joskaan haaveita ei tarvitse haudata loppuiäksi, mutta ainakin tilapäiseksi pitkäksikin ajaksi.

Kompromissit ovat kultainen keskitie

Teiniäiti joutuu tavallaan avaamaan sydämessään tilaa aivan toisenlaisille asioille, asioille, jotka eivät ole vältttämättä koskaan olleet hänen maailmaansa tai edes lähellä sitä. Teiniäidillä kasvaminen vanhemmuuteen on kompromisseista toiseen siirtymistä.

Kuitenkaan tämän kaiken ei tarvitse merkitä vääriä tai epätyydyttäviä valintoja hänen elämässään. Kompromissit ovatkin tavallaan vain kultainen keskitie uuteen elämänvaiheeseen – äidiksi kasvamiseen.