Italialainen tattirisotto

Risotto ai funghi porcini

Neljälle

  • 5 dl pyöreää riisiä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 4-5 dl tuoreita tatteja
  • 1 ½ l kasvislientä
  • 2 rkl persiljaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Keitä kasvisliemi valmiiksi ja jätä se jäähtymään. Puhdista ja pilko tatit. Silppua persilja. Viipaloi valkosipuli.

Kuullota valkosipuli pannulla oliiviöljyssä käristämättä. Lisää sienet ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää riisi ja kuullota sitä sienten joukossa noin kaksi minuuttia. Kaada joukkoon kolme kauhallista kasvislientä, sekoita puuhaarukalla ja anna kiehua miedolla tulella. Lisää lientä aina, kun riisi on imenyt edellisen itseensä lähes kokonaan. Sekoita säännöllisesti.

Risotto on valmis, kun riisi on kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan ja ripottele pinnalle persiljaa. Tarjoa risoton kanssa runsaasti raastettua parmesanjuustoa.