Tomaattijuustokeitto

Tomaattijuustokeitto neljälle

  • 2 rkl öljyä
  • Nokare voita
  • Iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • Pari sellerinvartta
  • Iso paprika
  • 3 tölkkiä tomaattimurskaa 400 g vettä
  • Basilikaa
  • Persiljaa
  • Suolaa ja pippuria
  • 200 g Koskenlaskija-juustoa tai muuta sulate- tai tuorejuustoa

Kuutioi tai suikaloi kaikki kasvikset, tuoreet yrtit ja sulatejuusto. Kuumenna kattilassa voi ja öljy. Paista kasvikset hieman pehmeiksi. Lisää tomaattimurska ja pari desilitraa purkkien huuhteluvettä, yrtit, hieman suolaa ja pippuria ja juustokuutiot. Hämmennä niin, että juusto sulaa. Anna kiehua hiljaisella tulella parikymmentä minuuttia, hämmennä välillä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.