Täytetyt paprikat

Miten kevyet täytetyt paprikat valmistetaan?

n. 190kcal / 780 kJ annoksessa

  • 1¼dl riisiä
  • 1 keskikokoinen purjo viipaleina
  • 1 porkkana karkeana raasteena
  • 100g herkkusieniä viipaleina
  • 3dl kasvislientä
  • 1tl kurkumaa
  • 4 paprikaa halkaistuna ja siemenet poistettuna
  • 100g vähärasvaista sulatejuustoa (alle 10% rasvaa)
  • ½dl vähärasvaista juustoraastetta
  • suolaa
  • chilijauhetta
  • jauhettua mustapippuria

Koristeluun

  • ½dl rasvatonta jogurttia
  • 2rkl persiljasilppua

Laita riisi, porkkana, herkkusienet, kasvisliemi ja kurkuma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kypsäksi, n. 15-30 minuuttia, riisistä riippuen. Lisää joukkoon suola, pippuri ja chilijauhe.

Sekoita sulatejuusto kypsään riisiseokseen. Täytä paprikan puolikkaat ja ripottele pinnalle hieman juustoraastetta. Aseta täytetyt paprikat uunivuokaan.

Kypsennä 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes juusto on saanut hieman väriä pintaansa. Tarjoa jogurtilla ja persiljalla koristeltuna, salaatin kera.