Keltainen tofurisotto

Pirteä ja värikäs perusruoka neljälle

  • 1 sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • tuoretta pinaattia
  • 2 dl basmatiriisiä
  • 250 g tofua
  • 1 sitruuna tai limetti
  • soijaa
  • viherpippuria
  • timjamia
  • sahramia tai kurkumaa
  • öljyä

Paloittele tofu kuutioiksi ja marinoi soijakastikkeessa vähintään 20 minuuttia. Keitä riisit ja värjää ne sahramilla tai kurkumalla. Pilko sipuli ja paloittele kasvikset pinaattia lukuun ottamatta. Kuullota sipulit öljyssä, lisää tofukuutiot ja ruskista ne pinnalta vaaleanruskeiksi ja rapeiksi. Paprika vaati pisimmän kypsennysajan, lisää se ennen kesäkurpitsaa. Pinaatti pitää lisätä vasta aivan lopussa. Sekoita riisi muiden ainesten joukkoon. Mausta sitruunamehulla, soijalla, timjamilla ja viherpippurilla.