Selleri-sinihomejuustokeitto

Pehmeä ja maukas sosekeitto

Neljälle

  • puolikas juuriselleri
  • 1 purjo
  • 125 g roquefortia tai muuta sinihomejuustoa
  • 8 dl vettä
  • ½ dl kevytkermaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • tilkka ruokaöljyä
  • suolaa ja pippuria

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvisliemikuutio. Jätä jäähtymään. Kuori selleri ja leikkaa se pienehköiksi paloiksi. Viipaloi purjon valkoinen osa ja huuhtele se kylmällä vedellä.

Kuumenna öljy kattilassa ja kääntele siinä purjo ja selleri ruskistamatta. Lisää kasvisliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 minuuttia eli siihen asti, että sellerin palat pehmenevät. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Murskaa juusto haarukalla kerman kanssa ja lisää keiton joukkoon. Mausta pippurilla ja – tarvittaessa – suolalla.

Tarjoile kuumana leivän kanssa. Voit ripotella keittolautasten pinnalle persiljaa tai saksanpähkinärouhetta.