Tomaattikeitto

Tomaattikeitto neljälle

  • 2 rkl öljyä
  • Nokare voita
  • Iso sipuli
  • (valkosipulia)
  • 3 tölkkiä tomaattimurskaa
  • Vettä
  • Basilikaa maun mukaan
  • n. 1 rkl tai vähemmän paprikajauhetta
  • Muutama viipale kuivahtanutta vehnäleipää
  • (2 dl kermaa tai ruokakermaa)
  • (suolaa ja pippuria)

Kuutioi sipuli (ja pari valkosipulinkynttä), viisi-kuusi viipaletta paahtoleipää tai vastaava määrä muuta vehnäleipää. Jos käytät tuoretta basilikaa, hienonna suurin osa silpuksi ja jätä koristeeksi pari lehteä. Laita kattilaan öljy ja voi. Paista sipulisilppu läpikuultavaksi. Lisää tomaattimurska,huuhtele purkit vedellä ja lisää huuhteluvettä (tai puhdasta vettä) keittoon noin kolme desilitraa. Laita mukaan leipäkuutiot, basilika ja paprikajauhe. Keitä hiljaisella tulella kymmenisen minuuttia, lisää sitten kerma ja kiehauta vielä. Maista ja lisää suolaa ja pippuria jos tuntuu siltä. Tarjoa keiton kanssa tuoretta leipää. Jos ei ole kiire, puolen tunnin hauduttaminen parantaa keiton makua.