Mentha spicata

Kuinka minttua käytetään ruuanlaitossa?

Mintusta valmistetaan perinteisesti teetä ja sen aromia käytetään makeisten maustamiseen, mutta se soveltuu myös keittoihin sekä kastikkeisiin, munakoison, kurkun ja tomaatin seuraksi. Mintulla voi maustaa myös perunasalaatteja, kala- sekä lammasruokia. Minttuhyytelö on maukas lisä monelle liharuualle. Intialaisessa ja pohjois-afrikkalaisessa ruokakulttuurissa mintulla on tärkeä osa.

Minttu soveltuu tuoreista hedelmistä puristettaviin mehuihin, hedelmäsalaatteihin ja sorbetteihin. Sitä käytetään myös alkoholien maustamiseen.

Osto ja säilytys

Minttua voi ostaa kuivattuna ja tuoreena. Tuoreen mintun lehtien tulee olla kirkkaan vihreät ja kimmoisat. Vältä rusehtavia tai kellertäviä mintunoksia. Leikattu minttu säilyy jääkaapin alaosassa muovipussissa joitakin päiviä.

Ruokavinkki

Mintunlehdillä maustettu majoneesi on mainio lisäke lammaspaistin kanssa.