Mitä curry sisältää?

Curry on perinteinen ja pitkään tunnettu mausteseos, jonka nimi tulee tamilinkielisestä sanasta kari, joka tarkoittaa kastiketta. Curry on yleensä jopa 12-15 mausteen seos, josta hienonnettujen mausteiden aromi tulee voimakkaasti esiin. Curryssä käytetään raaka-aineina mm. kurkumaa, valkosipulia, muskottia, inkivääriä, kardemummaa, juustokuminaa, neilikkaa, kanelia, mustapippuria, cayennepippuria ja korianteria.

Curry on hyvin sopiva mauste kaikkiin kanaruokiin, kalalle, kasvisten seurana ja myös hedelmäsalsoihin, lisukkeisiin ja kastikkeisiin. Currya kannattaa käyttää varovasti, sillä sen maku on melko voimakas. Sitä kannattaa kuitenkin kokeilla rohkeasti erilaisiin ruokiin, kuten lihaan ja kalaankin, sillä sen monipuolinen aromi sopii hyvin yhteen erilaisten raaka-aineiden kanssa.

Currya on saatavana kaikista elintarvikeliikkeistä ja se kannattaakin hankkia joka talouteen perus -kanamausteeksi. Siitä on olemassa myös erilaisia versioita, kuten punaista ja vihreää currya, jotka ovat hieman eri vahvuisia sekoituksia. Curryja kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti ja leikkimielellä erilaisiin ruokiin.