Rosmarinus officinalis

Kuinka rosmariinia käytetään ruuanlaitossa?

Rosmariinin maku sopii loistavasti lammasruokiin sekä tiettyjen, voimakkaanmakuisten kalojen seuraksi. Rosmariini sopii keittoihin, marinaadeihin ja pataruokiin.

Rosmariini on erittäin käytetty yrtti Välimeren maissa, joissa sitä käytetään laajalti lihavalmisteiden maustamiseen, kastikkeisiin keittoihin ja jopa tiettyihin jälkiruokiin. Rosmariinin lehdillä maustetaan maitoa, jota puolestaan käytetään jälkiruokien pohjana.

Rosmariinin maku on voimakas ja tottumattoman käyttäjän on syytä aloittaa sen käyttö pienillä annoksilla.

Osto ja säilytys

Tuore rosmariini ei kestä kylmää. Kuivattu rosmariini on parasta ostaa kokonaisina lehtinä eikä hienonnettuna. Rosmariini säilyttää arominsa ilmatiiviissä purkissa huoneenlämmössä.

Ruokavinkki

Rosmariini maustaa mainiosti rullattuina paistettavien liharuokien täytteet.