Miten kesäkeitto valmistetaan (4-5 annosta)?

  • 1l vettä
  • 1tl suolaa
  • 1tl sokeria
  • 1 nauris tai
  • ½ kyssäkaalia kuutioina
  • 2-3 porkkanaa viipaleina
  • 1 kukkakaali lohkoina
  • 5 pientä perunaa lohkoina
  • 2dl tuoreita herneitä
  • (1l palkoineen) tai
  • 1l sokeriherneitä paloina
  • 50g tuoretta pinaattia suikaleina
  • 2dl maitoa
  • 1 ½ rkl vehnäjauhoja
  • 1-2 rkl voita
  • nippu persiljaa
Kuori ja paloittele nauris (kyssäkaali), perunat, porkkanat ja kukkakaali. Suikaloi sokeriherneet ja pinaatti.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola, sokeri, nauriskuutiot (kyssäkaali) ja porkkanat. Keitä noin 10 minuuttia ja lisää kukkakaali, perunat, herneet ja pinaatti.

Kun kaikki kasvikset ovat lähes kypsiä, lisää kylmään maitoon sekoitetut vehnäjauhot ja keitä vielä noin 5 minuuttia. Lisää keittämisen lopulla voi, silppua joukkoon persilja ja tarkista maku.