Miten lammasmakkaroita valmistetaan?

  • 1 ½ kg lampaan jauhelihaa
  • ½kg lampaan ihraa
  • 4 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1-2tl paprikajauhetta
  • 1-2tl kanelia
  • 1-2tl inkivääriä
  • 1-2tl kurkumaa
  • 1-2tl siemenistä jauhettua korianteria
  • 1-2tl mustapippuria
  • 4tl suolaa
  • puhtaaksi pestyjä lampaan tai sian suolia
  • kypsentämiseen suolavettä
  • paistamiseen voita
Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Paista koekakku ja tarkista maku.

Täytä suolet pursotinpussilla ja kiepauta sopivan mittaisiksi makkaroiksi. Yleensä makarat pysyvät kiinni ilman narua, mutta jos tahdot voit sitoa makkarat puuvilla- tai pellavanarulla.

Keitä makkarat kypsiksi suolavedess.

Paista makkarat voissa pannulla ennen tarjoamista, niin saat niihin kauniin värin. Makkaran seuraksi sopii vaikkapa punajuurisalaatti.