Ravitseva perinneruoka

0,5 litraa vettä
1 kg ohrajauhoja
1 tl suolaa
Kaada vesi kattilaan ja lisää siihen suola. Kuumenna kunnes vesi kiehuu. Kaada koko jauhomäärä veden päälle ja painele puulastalla muutama reikä jauhojen keskelle niin, että vesi kiehuu reiästä ulos. Anna kiehua hetken aikaa. Sekoita ja liikuttele puulastalla tai kauhalla jauhot veden sekaan, kunnes siitä on muodostunut jauhoisia kokkareita. Kypsytä noin puoli tuntia koko ajan liikutellen. Nauti voin kanssa. Valmiin pepun voi myöhemmin paistaa pannulla voissa tai lämmittää mikrossa. Pepu on herkullinen ja ravitseva perinneruoka.

Vaihtoehtoisesti pepun valmistuksessa voi veden tilalla käyttää myös maitoa. Pepu on ruoan nimitys Pohjois-Pohjanmaalla. Keskipohjanmaalla sama ruoka on nimeltään mutti.