Miten saariston kalakeitto valmistuu (4-5 annosta)?

  • 1kg haukea, lahnaa, ahvenia tai silakoita
  • 1 iso sipuli
  • 4-5 perunaa
  • 1l vettä
  • 1 ½tl merisuolaa
  • 6 maustepippuria
  • 3rkl voita
  • 2rlk vehnäjauhoja
  • 4dl maitoa
  • nippu ruohosipulia
  • tuoretta timjamia
Suomusta isot kalat, poista sisälmykset ja pää. Huuhdo ja paloittele. Perkaa silakat. Fileoi kalat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja lohko perunat.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää suola, sipuli, pippurit ja perunalohkot. Keitä noin viisi minuuttia. Lisää kalapalat ja voi. Keitä hiljalleen kunnes kala on kypsää.

Sekoita vehnäjauhot kylmään maitoon ja lisää keittoon. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja tarkista maku. Silppua pinnalle juuri ennen tarjoilua ruohosipulia ja timjamia.