Miten Rättänä valmistetaan?

10-12 kpl:

  • 250g voita
  • 1dl sokeria
  • 4dl ruissihtijauhoja
  • 1dl ohrajauhoja
  • 1tl leivinjauhetta

Täyte:

  • litra mustikoita
  • 1dl sokeria
  • 2rkl perunajauhoja
Vaahdota voi ja sokeri kevyesti. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe, lisää sekoittaen voi-sokeri seokseen. Anna taikinan tasaantua kylmässä vähintään tunti.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla kakkuja. Painele taikinalevyt muffinivuokiin tai peltiin, pohjalle ja reunoille.

Sekoita keskenään mustikat, sokeri ja perunajauhot. Lusikoi marjoja taikinapesiin.

Kauli jäänyt taikina uudestaan levyksi ja ota siitä kansiksi sopivia pyöreitä levyjä. Painele kannen ja kuoren reunat hyvin kiinni.

Paista mustikkakukot uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia, koosta riippuen.

Tarjoile vaniljakastikkeen tai –jäätelön kanssa jälkiruokana.