Miten silakkalaatikko valmistetaan?

  • 7-8 suolasilakkaa
  • 100g sian kylkilihaa (siansiivua)
  • 1 iso sipuli
  • 1l raakoja perunaviipaleita

Munamaito

  • 2 munaa
  • 5-6dl maitoa
  • 1rkl vehnäjauhoja
  • ¼tl valkopippuria
  • ¼ tl maustepippuria

Pinnalle

  • korppujauhoja
  • voinokareita
Pane suolasilakat edellisenä iltana kylmään veteen likoamaan. Fileoi silakat, poista pää ja selkäruoto. Leikkaa sianliha viipaleiksi ja hienonna sipuli.

Ruskista sianlihaviipaleet kuumennetussa paistinpannussa kevyesti. Kun ne ovat saaneet väriä, lisää pannuun sipulit ja kuullota ne.

Lado voidellun uunivuoan pohjalle kerros perunaviipaleita, sitten silakat nahkapuoli pohjaa vasten, seuraavaksi sianlihaa ja sipulia, päällimmäiseksi perunaviipaleita.

Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito, vehnäjauhot ja mausteet. Kaada munamaito vuokaan, seulo pinnalle korppujauhoja ja pudota muutama voinokare. Kypsennä silakkalaatikkoa uunissa 160 asteessa noin 1 ½ tuntia.

Tarjoa lisukkeena etikkapunajuuria ja suolakurkkua.