Miten Lasimestarin silli valmistetaan?

  • 2 rasvasilliä
  • 1 porkkana
  • 1-2 punasipulia
  • pala piparjuurta
  • 2 laakerinlehteä
  • 1-2tl sinapinsiemeniä
  • puolikas purjo

Etikkaliemi

  • 1 ½dl väkiviinaetikkaa
  • 2dl vettä
  • 1dl sokeria
Liota kokonaisia sillejä kylmässä vedessä 10-12 tuntia.

Mittaa liemen ainekset kattilaan, kiehauta seos ja jätä jäähtymään. Huuhdo ja puhdista sillit. Leikkaa niiden vatsa auki ja poista sisälmykset. Leikkaa sillit poikittain noin kahden sentin viipaleiksi.

Kuori ja viipaloi porkkana ja sipulit. Suikaloi piparjuuri. Lado kaikki ainekset kerroksittain kannelliseen lasitölkkiin ja kaada päälle kylmä etikkaliemi.

Anna maustua viileässä vähintään 1-2 vuorokautta, mieluiten pidempään.