Toimittajasta kirjailijaksi

Toimittajana työskennelleen Laura Honkasalon (s. 1970) esikoiskirja on nuorille suunnattu romaani Metsästä tuli syöjätär (2000). Sen päähenkilö Linnea hakee elämäänsä tasapainoa paneutumalla lapsuutensa ongelmiin, joista monet liittyvät vanhempien avioeroon. Isän uusi vaimo hahmottuu satujen pahaksi ja kauniiksi äitipuoleksi.

Siskoni, enkeliluinen tyttö (2001) kertoo sisarpuolista, joiden keskinäinen huolenpito korvaa vanhempien ymmärtämättömyyttä. Kiltti, syömishäiriöistä ja masennuksesta kärsivä Katja saa tukea itsetuntoiselta ja aktiiviselta Iisalta , jonka sisäinen ja ulkoinen maailma ovat aivan erilaiset kuin Katjan.

Aikuisille suunnatun romaanin Sinun lapsesi eivät ole sinun (2001) päähenkilö Nelli on jo nuori nainen, mutta taustaltaan hänkin avioerolapsi. 1970-luvun taistolaisperheen politisoituneessa arjessa vietetty lapsuus vaikuttaa edelleen voimakkaasti. Vanhemmat ovat luopuneet nuoruutensa aatteista, mutta Nellille ne eivät edelleenkään ole pelkkää muodin hetkeksi herättämää nostalgiaa, vaikka isän lähtö vaurioittikin luottamusta yhteisöllisyyteen ja vastuuseen. Myös kokoelman Lumen saartama kahvila (2002) novellit kertovat lasten ja nuorten naisten ongelmista.

Romaanissa Tyttökerho (2005) parisuhde muodostuu haasteeksi aikuistuneen tyttökolmikon pitkäaikaiselle ystävyydelle.