Tehokasta työnhakua

Millaiseen työpaikkaan haluaisit päästä?

Sanotaan, että oma-aloitteisuus ja aktiivisuus on valttia työnhaun maailmassa. Suositeltavaa onkin pohtia, mitkä ovat toiveesi ja tavoitteesi. Mieti, millaiseen työpaikkaan haluaisit päästä kehittämään uraasi. Avoimista työpaikoista ilmoitetaan työvoimatoimistossa ja sanomalehdissä. Internetissäkin näkee työpaikkailmoituksia tänä päivänä.

Kannattaa muistaa, että yritysten työpaikkailmoitukset ovat vain pieni osa kaikista avoimista työpaikoista. Moni työsopimuksista syntyy muiden verkostojen avulla, joten oma suhdeverkosto nousee tärkeälle sijalle. Myös omalla aktiivisuudella on suuri rooli työtä hakiessa.

Ota yhteyttä työnantajaan

Kun tietää millaiseen työpaikkaan haluaa löytää tiensä, on aika lähestyä alan yrityksiä. Kontaktia työnantajiin voi ottaa ainakin postitse, puhelimitse tai menemällä itse paikan päälle. Usein neuvotaan ottamaan suoraan yhteyttä puhelimitse tai mennä tapaamaan työnantaja, sillä näillä kahdella tavalla työnhakija jää mieleen tehokkaammin.

Jos olet vaikkapa puhelun aikana vakuuttavan ja osaavan kuuloinen, työnantaja pyytää mahdollisesti postittamaan kirjallista hakemusta tai kutsuu sinut työhaastatteluun. Jo ensimmäisen puhelun jälkeen hän todennäköisesti muistaa sinut paremmin kuin hakijan, jonka kanssa ei ole ollut ennestään tekemisissä.

Hyvä hakemus herättää huomiota

Kirjallinen osa kuuluu yhtenä vaiheena työnhakuun. Työhakemuksen ja ansioluettelon tekeminen voi olla puurtavaa, joten niiden tekemiseen kannattaa varata hyvin aikaa. Työhakemuksen ja CV:n kriteerit ovat yleisesti melko samanlaiset. Lyhyt, selkeä ja ulkoasultaan siisti työhakemus herättää työnantajan mielenkiinnon. Kaikin puolin hyvin tehdyllä hakemuksella pääset mahdollisesti työhaastatteluun.

Työnhaku on itsensä markkinointia. Markkinoidessa osaamistasi sinun on saatava työnantaja uskomaan, että sinusta on hänelle hyötyä.