Työpaikka omien kiinnostusten mukaan

Mikä olisi juuri sinulle mielekäs ala?

Kiinnostuksen kohteet paljastuvat harrastuksia miettien. Mikä on se harrastus jonka aikana unohdat vilkuilla kelloa, jolloin aika suorastaan lentää? Mieti lapsuuttasi, mitä teit kaikkein mieluiten? Kun avaat netin, millaisia sivuja käyt läpi? Jos luet lehteä, luetko tarkimmin talous- vai urheilusivut, vai ehkä kulttuurisivut?

Kun olet selvittänyt kiinnostuksen kohteesi, mieti missä töissä voisit käyttää hyväksi tietoa joka sinulla jo on.

Työ joka vastaa kiinnostuksiasi tuntuu mielekkäältä ja mukavalta. Perustietosi työstäsi voivat olla vahvat harrastustesi pohjalta. Pysyt mukana alasi kehityksessä, tutkit uusimmat sovellukset ja luet aihetta käsitteleviä julkaisuja. Nautit siitä että kehität itseäsi omalla alallasi.

Myös arvojen tunnistaminen on tärkeää. Kaikilla on hyviä arvoja. Mieti mitkä arvot sinulle ovat työssä tärkeitä? Onko se palkka, vai vapaat työajat, ryhmätyöskentely, yksin työskentely, matkustelu, säännöllisyys, vaihtelu?

Jos tiedät mitkä ovat tärkeimmät arvosi, voit valita työn joka tukee niitä ja välttää ristiriidan työn ja tunteidesi välillä. Kun vältät ristiriidat, voit keskittyä työhösi täysipainoisemmin ja tuntea olosi hyväksi. Työ ei kuluta henkisiä voimavarojasi, vaikka välillä joutuisit työskentelemään paineen alaisena.