EFT

Mitä EFT on?

EFT eli Emotional Freedom Techniques on amerikkalaisen Gary Craigin 1990-luvulla kehittämä menetelmä, jonka taustalla on ajatus siitä, että negatiiviset tunteet johtuvat elimistön energiasysteemin häiriöstä tai lukkiintumisesta. Tämä häiriö neutralisoidaan EFT:n avulla, ja elimistön energiatasapaino palautuu. Ongelmaa ei tämän jälkeen enää koetakaan ongelmaksi ja sen aikaisemmin aiheuttama ahdistus kaikkoaa. EFT on itsehoitoa, joten se ei maksa mitään.

Akupunktiopisteiden taputtelu

EFT toimii siten, että samalla kuin keskitytään ongelmaan ja siihen negatiiviseen tunteeseen, joka elimistössä ongelman aikana on, taputellaan tai painellaan pään ja rinnan akupunktiopisteitä eli niin sanottuja meridiaanipisteitä yksinkertaisen kaavan mukaan. Näin tehden meridiaanipisteisiin johdatetaan kineettistä energiaa. Kyseessä on siis tavallaan psykologinen akupunktio. Emotionaalinen lukko elimistön energiasysteemissä saadaan avattua, ja mielen ja kehon tasapaino korjaantuu. Kevyen taputtelemisen lisäksi hoitoon kuuluu myös, että potilas meridiaanipisteitä taputellessaan hyräilee, laskee, pyörittelee silmiään ja sanoo toistuvasti itselleen myönteisiä asioita ääneen.

EFT:llä on monta käyttöaluetta

Metodilla on monta käyttöaluetta. Sitä on käytetty mm. fobioiden, stressin, ihmissuhdeongelmien, univaikeuksien, lievän masennuksen, ahdistuksen, riippuvuusongelmien, kivun, makeanhimon ja psykosomaattisten vaivojen hoitoon.