Navajo-terapia

Mitä on Navajo-terapia?

Navajo-terapia on peräisin Pohjois-Amerikan intiaaneilta. Sen avulla hoidetaan ihmisen kehoa ja häntä ympäröivää sähkökenttää, jota kutsutaan henkikehoksi. Hoitoon kuuluu rummutusta, puhallusta, kosketusta ja apuna käytetään myös savua. Terapialla on yhteyksiä shamanismiin ja se edellyttää keskittynyttä tilaa. Hoitaja käyttää suggestiota ajan ja paikan poistamiseksi ja vaipuu itse potilasta hoitaessaan transsiin.

Terapiassa potilas makaa hoitopöydällä kehoa myötäilevät vaatteet päällään. Mitään metallista tehtyä ei saa olla potilaan lähellä. Terapeutti alkaa rummuttaa, mikä saa aikaan rentoutumisen ja keskittymisen. Ulkomaailma katoaa. Musiikin värähtely saa ihmisen solut värähtelemään rummutuksen tahdissa. Tarkoitus on saada energia aktivoitumaan. Kehossa oleva vesi reagoi värähtelyyn. Rummutus saa yleensä aikaan miellyttävän olon. Tämän jälkeen annetaan savun tulvia potilaan ympärille. Se antaa turvallisuuden tunteen ja herkistää ja puhdistaa ihmisen sähkökenttää. Tuntoaisti herkistetään sivelevällä kosketuksella. Hoitajan käsi välittää kehoon lämpöä ja voimaa. Hän toimii energian välittäjänä. Energia virtaa jalkapohjien ja päälaen kautta. Hoito kestää puolitoista tuntia ja sen aikana ei keskustella vaan ollaan keskittyneessä tilassa.

Navajo-terapialla on erittäin rentouttava vaikutus. Hoidettava saattaa olla lähes unessa ja häneen voi tulvia mielikuvia, värejä ja muistoja. Traumat tulevat esille. Jotkut kokevat irtautuvansa kehostaan. Tunteet herkistyvät ja jännitykset laukeavat. Potilas voi itkeä kuin lapsi poistaessaan pahaa mieltään. Hoidon jälkeinen olo on seesteinen ja raukea. Myöhemmin olo muuttuu energiseksi ja asiat sujuvat entistä paremmin.

Tämä terapia sopii väsähtäneille ja tunne-elämältään lukkiutuneille ihmisille. Sillä voidaan käsitellä masennusta, migreeniä ja monia muita psyykkisiä ja fyysisiä oireita. Traumojen poistuminen kehon muistista on parantava tapahtuma. Terveitä ihmisiä hoito voi auttaa löytämään elämän herkkyyden ja kauneuden. Tämä intiaaneilta saatu terapia voi viedä kauas näkyjen maailmaan.