Kiviterapia

Mitä on kiviterapia?

Kivet ja kalliot ovat olleet pyhiä paikkoja muinaisissa kulttuureissa. Kiviä on käsitelty mm. kelttiläisessä ja egyptiläisessä kulttuurissa parantavien valoilmiöiden tuottamiseksi ja parantavan energian aikaansaamiseksi. Kristallien avulla on kutsuttu valoa parantamaan sairaita. Uskonnollisissa temppeleissä on pidetty jalokiviä säteilemässä parantavaa valoa. Kivet saivat aikaan voimakenttiä, joita käytettiin sairaiden parantamiseen, väsymyksen poistamiseen ja nuoruuden säilyttämiseen. Kivet olivat monien rituaalien keskipisteitä ja niitä kannettiin pusseissa mukana varmistamassa onnea ja terveyttä. Inkakulttuurissa kivivärähtelyjen avulla hoidettiin jopa murtumia ja muita vammoja. Muinaisessa Egyptissä oli suuria värisaleja, joissa annettiin yhdistettyä kivi- ja väriterapiaa. Toimitusta tehostettiin käyttämällä musiikkia. Kivien avulla avattiin myös ihmisen sisäistä näköä.

Itävallassa perustettiin 1920-luvulla Zeleis-instituutti, jossa oli pieniä täysin luonnonmateriaaleista tehtyjä huoneita. Huoneissa oli lasilevyjen alla jalokiviä, jotka saivat aikaan erilaisia värejä. Näillä haluttiin aktivoida potilaiden energiakeskuksia. Myös muita vastaavia kokeiluja kivillä on tehty.

Nykypäivänä kiviä käytetään luontaishoidossa. Vuorikiteitä eli vuorikristalleja pidetään ilmaa puhdistavina ja negatiivista värähtelyä poistavina. Vuorikiteet pystyvät välittämään kaikkia spektrin väritaajuuksia yhtaikaa. Hoitohuoneisiin näitä kiviä asetetaan hoitopöydän lähelle tai huoneen nurkkiin. Magnetisoitujen vuorikiteiden värit kohtaavat hoitajassa ja hän välittää ne edelleen hoidettaviin. Vuorikiteitä käytetään myös kipujen poistamiseen. Toinen tärkeä kivi on ametisti, joka kohentaa hoitotilan värähtelytasoa ja rauhoittaa hermostuneita ja ahdistuneita henkilöitä. Ametistia käytetään paljon meditaatiossa avaamassa uusia ulottuvuuksia. Sen violettia värähtelyä pidetään hyvin henkisenä. Ruusukvartsin sanotaan avaavan sydämen ja tuovan tunteet esille. Se on vaaleanpunainen, joten se yhdistetään rakkauteen. Ihminen alkaa kuunnella omia reaktioitaan sen lähellä. Kiviterapian perustana on kivien kyky kanavoida energiaa.

Hoidettaessa potilasta kivillä käytetään yhtä tai kahta kivilajia ja usein kivet valitaan intuition avulla. Hoitotarkoituksiin käytetään lukemattomia muitakin kiviä kuin edellä mainitut kolme. Yleisesti käytettyjä ovat akaatti, malakiitti, turmaliini ja akvamariini. Kivien uskotaan välittävän elämänvoimaa, poistavan jännitteitä ja stressiä ja tasapainottavan kehoa ja mieltä. Kiviä käytetään intialaisesta uskonnosta tunnettujen chakrojen eli voimakeskusten vahvistamiseen, koska kiviin sisältyy maailmankaikkeudessa vallitseva järjestys. Kivihoidot eivät korvaa mitään lääketieteellisiä hoitoja, mutta ihmeellisesti säteilevät kivet poistavat ahdistusta ja saavat ihmisiä onnellisiksi kuin muinaisina aikoina. Niiden kautta haetaan yhteyttä luontoon ja sen parantaviin voimiin.