Miten hevosta käsitellään?

Hevosten kanssa työskentely on antoisaa ja palkitsevaa puuhaa, tekipä sitä työkseen tai harrastusmielessä. Aina oppii uutta. Hevonen on iso ja voimakas eläin, jota täytyy kohdella sen mukaisesti.

Lähestyessäsi hevosta varmista, että tulosi huomataan. Talliin tullessasi voit vaikka sanoa jotain. Ulkona olevaa hevosta lähestytään mielellään etuviistosta, hevosen silmät sijaitsevat pään sivuilla, joten se ei näe suoraan eteen eikä taakse.

Kävele hevosen luokse hitaasti ja päättäväisesti. Älä hiivi, vaikutat saalistajalta ja hevonen pakenee. Mikäli hevonen on haluton tulemaan luokse voi apuna käyttää makupalaa.

Talutus tapahtuu yleensä vasemmalta puolelta. Oikealta puolta talutuskin kannattaa opetella, hevosella on taipumus kulkea hieman vinossa talutettaessa. Vaihtamalla välillä puolta voidaan osaltaan ehkäistä vinoutumista.

Teetpä hevosen kanssa mitä tahansa käytöksesi tulee olla rauhallista, päättäväistä ja johdonmukaista. Hevonen pitää rutiineista päivittäisessä hoidossa. Rutiinit rauhoittava hermostunutta hevosta ja lisäävät aran eläimen luottamusta ihmiseen.