Vaikutus ja sovitus

Turparemmit on valmistettu yleensä samasta nahasta kuin suitsetkin. Niiden tarkoituksena on jossain määrin estää hevosta aukomasta suutaan, Toisaalta turpahihnan käyttö kuolaimen alapuolella voi estää poskihihnan katkettua kuolaimia putoamasta suusta. Turpahihnojen käyttö muuttaa jossain määrin aina kuolaimenkin vaikutusta Lisäksi turpahihnan valinnalla voi vaikuttaa hevosen ulkonäköön.

Englantilainen turparemmi (Cavesson)

Englantilainen turparemmi tulee normaalitapauksessa pari sormen mittaa poskiluiden alapuolelle. Siro ja kapea tai vaikka pyöreäksi ommelluista remmeistä tehty turparemmi sopii hyvin siroon päähän, isokokoisemmassa pitkässä päässä leveämpi turparemmi antaa vaikutelman sirommasta päästä.

Haluttaessa vaikuttaa voimakkaammin hevoseen, voidaan turparemmiä laskea alemmas ja se voidaan kiristää napakammin. On hyvä huomioida turparemmiä sovittaessa se, ettei hihna tule niin alas, että hevosen suupieili puristuu kuolaimen ja turpahihnan väliin.

Irlantilainen turparemmi, englantilainen alaturpiksella (Flash)

Periaatteeltaan tämä toimii kuten englantilainen turparemmi. Siihen on lisätty alaturparemmi tehostamaan suun kiinnipysymistä. On oltava tarkkana ettei totuta hevosta ja itseään aina työskentelemään tiukan turparemmin kanssa

Pullback turparemmi (Cranck)

Pullback turparemmillä on useita eri nimiä ja sen mallit vaihtelevat, mutta toimintaperiaate on kuitenkin aina sama. Malliltaan pullback turparemmi muistuttaa englantilaista, mutta siitä poiketen tuparemmiin on leuan alle asetettu taljan tapaan toivat hihna. Näin turparemmi saadaan varsin kireälle.

Turparemmi estää hevosta avaamasta suutaan ja, jos se pyrkii niin tekemään, painaa hihna hevosen turvan päällisiin rustokudoksiin. tällöin hevonen saa painetta turpaansa ja pyrkii siksi laskemaan päätään alaspäin.

Hannoverilainen turpahihna, remonttiriturparemmi (Drop noseband)

Oikein sovitettuna tämä turpahihna pitää hevosen suun paremmin kiinni kuin mikään muu turparemmi. Lisäksi se sopi nimensä mukaisesti erittäin hyvin nuorille remonttihevosille, koska turpahihna sijoitetaan kuolainten alapuolelle eikä se tällöin pääse painamaan poskia kipeästi hampaita vasten.

Mexicolainen turpahihna (grakle / figure 8 )

Meksixolainen turparemmi muodostuu kahdeksikon malliin kootuista remmeistä, Se on tehokas, mutta ei suinkaan kaikissa lajeissa sallittu turpahihna, joka jossain määrin estää hevosta aukomasta suuntaan ja vääntämästä sitä sivuttain.

Kineton turparemmi

Kineton turparemmissä on U-malliset metallirenkaan kummallakin puolella hevoset suuta. Poskihinnat kiinnittyvät molemmin pulkin toiseen U:n haaraan ja toisesta haarasta molemmilla puolin lähtee turvan yli kulkeva remmi, Kuolaimet on asetettu molemmilta puolilta näiden U-renkaiden sisään.

Ohjista vedettäessä tuparemmin rakenne siirtää painetta kuolaimista U-renkaisiin ja u-renkaista edelleen turvan päälle. Ravipuolella tällaista turparemmiä kutsutaan ravihackamoreksi.