Miksi kukaan ylipäätänsä asuu avoliitossa?!

Jeff Green 2004: Yhteiselon ABC – Selviytymisopas , Otava, 123 s.

Englanninkielinen alkuteos 2002: The A-Z of Living Together

Brittiläisen stand up -koomikon, Jeff Greenin humoristinen selviytymisopas käy aakkosjärjestyksessä läpi avoliiton pulmakohtia sekä antaa vinkkejä, joilla yhteiselo sujuisi hieman paremmin. Kyseessä ei todellakaan ole mikään vakavamielinen opas, vaan reilusti komiikalla varustettu paketti. Teos sisältää kuitenkin hyvinkin osuvia huomioita eri sukupuolten eroista.

Teos perustuu näkemykseen, että miehiä ja naisia ei yksinkertaisesti ole luotu elämään sovussa saman katon alla. Avoliitossa molemmat osapuolet saavat tutustua puolison mitä kummallisiin ja epämiellyttäviin tapoihin ja ominaisuuksiin.Teoksesta erottuu vallitsevampana miesnäkökulma, mutta sopivasti itseironinen sellainen. Teos naurattaa varmasti myös naisia! Esimerkiksi naisia ikuisesti kismittävään ongelmaan teos toteaa hupaisasti: ”Feng shui -Ikivanha kiinalainen menetelmä saada miehet sulkemaan vessanpytyn kansi”.

Teos sisältää muun muassa pisteytyksen ikävien kotitöiden tekemiseen, hätävarasolvauksia joka tilanteeseen, varoituksia huomioista, joita puoliso ei pidä kohteliaisuutena sekä paljon muuta hupaisaa. Kirja on hauska lahjaidea yhteenmuuttavalle, huumorintajuisella nuorelle parille tai vaikka jo pitempäänkin yhdessä asuneille, mutta kyllä se sinkkuakin naurattaa. Tosikoille teosta ei suositella! Kirjassa on myös jonkin verran vain aikuisille sopivaa materiaalia.

Muutama valittu pala:

Tilanteita joissa sinun on parasta olla nauramatta: Kun kumppanisi esittelee uusia seksikkäitä alusvaatteitaan.

Näin vältyt kotitöiltä: Kun kumppanisi ajaa pihaan auto täynnä ostoskasseja, vedä pienet amyylinitriitit ja sano, että sinulla on sydänkohtaus.

Vanhoja miesten kalsareita voi käyttää muun muassa suurten ihmisjoukkojen evakuoimiseen palavasta rakennuksesta.

Mikä on se haju, joka leijuu vessassa sen jälkeen kun kumppanisi on käynyt siellä? Sitä sanotaan desinfiointiaineeksi. Älä huoli, se haihtuu nopeasti.