Seikkailumatka, missä etsitään maailman parasta ateriaa

Amerikkalainen keittiömestari Thomas Bourdier lähtee kustantajansa kannustamana seikkailumatkalle etsimään maailman parasta ateriaa kirjoittaakseen kokemuksistaan kirjan. Mukana seuraa myös TV-ryhmä, jolle hänen edesottamuksensa tarjoavat kuvamateriaalia parhaasta päästä.

Bourdierin tie vie Vietnamista Portugalin, Skotlannin ja Venäjän kautta lapsuuden maisemiin Ranskaan, jossa hän pääsee veljensä kanssa maistelemaan menneiden kesien mainioita makuja. Maailman ruokien aatelia kartoittavan rohkean matkaajan muita kohteita ovat muun muassa Kambodzan miinoitetut syrjäseudut ja Saharan autiomaa.

Kobran sydän, leguaani, pallokala, pässinkivekset ja friteerattu Mars-patukka ovat keittiömestarin ruokalistalla muiden eksoottisten elämysten joukossa. Lopulta täydellinen ateria ei löydy sieltä, missä se on pantu esille näyttävimmin tai valmistettu hienostuneimmin menetelmin. Bourdier etsiikin elämystä, johon kuuluu paljon enemmän kuin hyvää ruokaa.

Bourdier kuvailee makuja, maisemia ja ihmisiä värikkäästi, lennokkaan humoristisesti ja jopa koskettavasti. Aidosti itsestään antavan kirjoittajan tyyli on mukaansatempaavaa luettavaa. Loistopokkarina saatava Kobraa lautasella (2003) on seikkailukertomus ruoasta kiinnostuneille ja ruokakertomus niille, jotka haaveilevat matkoista maailman ääriin.