Mittausta ja strategioita käytäntöön

Kun prosessit on kuvattu ja niitä jo kehitetään, tulee eteen seuraava haaste – mittaaminen. Vasta onnistuneen mittaamisen avulla yritystä johdetaan prosessien mukaan ja strategiset tavoitteet voidaan tehokkaasti toteuttaa. Tähän haasteeseen Kai Laamanen on kirjoittanut todellisen tehopaketin, Johda suorituskykyä tiedon avulla.

Kirja on kattava ja monipuolinen kokonaisuus suorituskyvyn mittaamisesta, strategiasta ja strategisen suorituskyvyn mittaamisesta, prosesseista, tavoitteiden asettamisesta ja seurannasta ja useista muista aiheista aina ihmisen toimintaan sosiaalisissa suhteissa. Kirja on huomattavasti monipuolisempi näkökulmissaan kuin Kai Laamasen aiempi prosesseja käsitellyt kirja.

Asiat on esitetty selkeästi ja tämä kattava kokonaisuus on mahdollista sisäistää runsaan kuvituksen avulla. Tässä on todellinen käsikirja, josta löytyy vastaus moneen lähtöön. Vastausten runsaudesta johtuen tähän kirjaan on palattava usein.

Kai Laamanen on kokenut laatujohtamisen ja prosessien kehittämisen konsultti ja kirjoittaja. Hänen aiempi kirjansa Johda liiketoimintaa prosessien verkkona on julkaistu vuonna 2001. Se tarjoaa lähtökohdan tälle jälkimmäiselle kirjalle ja on mainio prosessiajattelun käsikirja. Kustantaja: Suomen Laatukeskus Koulutuspalvelut Oy, 2005

Sivuja: 433