Millaista au pairin työ on?

  1. Au pair &8211;työ lasten parissa on vastuullista työtä, ja joskus työviikot ovat hyvinkin pitkiä ja vaativia. Lastenhoitopestiä ei kannata siis pitää minään lepolomana. Usein perheet vaativat perheensä tulevalta lastenhoitajalta jo aikaisempaa lastenhoitokokemusta, joten lyhyetkin hakijan aikaisemmin käymät lastenhoitokurssit saattavat edesauttaa hyvän au pair &8211;paikan löytymisessä. Usein hoitajalta edellytetään myös ajotaitoa ja ensiaputaitojen osaaminenkaan ei olisi pahitteeksi.
  2. Lasten- ja kodinhoito on yhdistelmä, jonka rankkuudesta monellakaan kokemattomalla ei le välttämättä aavistustakaan. Joskus tämä voi tulla ilmi vasta työn aloittamisen jälkeen ja koitua työnhakijalle sekä au pairin palkanneelle perheelle suureksi pettymykseksi. Sen tähden onkin hyvä pitää mielessä, että muutaman tunnin lastenhoitokeikat jonkun illan kuussa eivät ole verrattavissa au pair &8211;työhön, jossa lastenhoito saattaa olla joskus jopa ympärivuorokautista tai ainakin se voi tuntua siltä. On siis hyvä puntaroida omia tarkoitusperiä ja motivaatiota asian suhteen, ja tehdä päätökset vasta sen jälkeen.
Au pair hankkii paitsi kokemusta lastenhoidosta myös kartuttaa kielitaitoaan. Jos kuitenkin haluaa lähteä lähinnä haistelemaan vieraan maan elämää, mutta ei välitä niinkään kieliopinnoista, on mahdollista valita isäntäperheekseen vaikkapa ulkomailla elävä suomalaisperhe, jonne kaivataan lastenhoitoapua. Kielikurssille meneminen on joka tapauksessa suositeltavaa, koska yksinomaan suomenkielisiä lapsia hoitava ja päivittäin pelkästään suomen kieltä käyttävä au pair tuskin pääsee sisälle uuden maan tapakulttuuriin tai muuhunkaan elämään.