Aito borssikeitto

  • 700 g luista keittolihaa
  • 3 l vettä
  • 3-4 punajuurta
  • 2 porkkanaa
  • (2 perunaa)
  • pieni pala valkokaalia
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 2 tl etikkaa
  • öljyä
  • laakerinlehti, tilliä, suolaa ja mustapippuria
Keitä punajuuret vedessä kypsiksi ja säästä keitinvesi. Kuori ja raasta jäähtyneet punajuuret.

Paloittele liha ja laita se kiehumaan punajuurten keitinliemeen laakerinlehden kanssa. Suikaloi porkkanat ja kaali, silppua sipulit ja hauduta niitä kannen alla pienessä määrässä öljyä siihen asti, että ne pehmenevät.

Poista kypsä liha keitinliemestään ja kuori vaahto. Lisää liemeen haudutetut kasvikset, raastettu punajuuri ja etikka. Keitä kypsäksi miedolla tulella.

Irroita liha luista ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Lisää keiton joukkoon lihapalat ja tomaattisose ja hauduta vielä hetki. Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Lisää tilli keittoon juuri ennen tarjoilua.

Tarjoile bortshkeitto smetanan kanssa.